Miért írok blogot?

 

Nem a határtalan exhibicionizmusom sarkal blogírásra- mert az bizony határos-, hanem, hogy tudom, nekem mekkora szerepe volt az álmom megvalósításában annak, hogy olvashattam mások tapasztalatairól. Tulajdonképpen ez volt a legalapvetőbb eleme annak, hogy az álmodozástól eljutottam a megvalósításig, hiszen addig azt hittem, ez nem lehetséges számomra.

Majd minél többet olvasgattam a témában -először csak úgy, mint valami mesét, ami csak másokkal, csak a szerencsésekkel, csak a kivételezettekkel történhet meg, akiknek apu bankszámlája egyenesen van rákötve a perselyükre-, annál inkább hittem el, hogy ezt én is meg tudom csinálni.
Ahogy bárki, aki ezt szeretné. És szeretnék ebben segíteni.
Nem csak élménybeszámolót akarok írni, hanem amit lehet, feltérképezni és megosztani itt, hátha ezzel segíthetek mások álmait is megvalósítani.

 

A blogok és bloggerek, akik engem segítettek, először csak a blogokon keresztül, aztán  személyesen is:

http://sargaruhaslany.com/
Rita élt jó pár hónapig Balin, így teljesen naprakész infókat tudott adni az ottani életről. Praktikus dolgokban segített, mint például, hogy hol fogok tudni olcsó és jó szállást és például jó netet találni. Ezek fontosak, amikor új helyre mész, mert azzal, hogy nem neked kell ezeket kitapasztalni egy csomó időt és pénzt spórolsz meg.

http://www.backpacker.hu/
Boritól főleg azzal kapcsolatban kaptam inspirációt és információt, hogy az életvitelszerű utazást hogyan lehet megvalósítani. Szerintem mindannyiunknak a pénzkérdés a legnagyobb parája, ezért jó tudni, hogy utazás közben is van lehetőséged pénzt keresni.

 

Amiket még olvastam:

http://mysevenworlds.com/magyar/

http://wanderlust.hu/blog/

http://www.hobbimazutazas.hu/

 

… és még számtalan más oldal, mivel ha elkezdesz keresni, rájössz, hogy nem te vagy meghibbanva. Nagyon sokan járnak veled egy cipőben (bakancsban), akikben ugyanez a mehetnék bujkál, ami például bennem is.

Millió ötletet, gyakorlati dolgot, megoldást kaptam általuk, amiket nem olvashattam ki a Lonely Planetből, mert ezek személyes tapasztalatok. És ezzel emberközelibb, azaz valóságosabb is. Olyan, amire én is, te is, vagy bárki képes, aki ezt szeretné csinálni.

 

És még egy bónusz ok, amiért érdemes írni – amellett, hogy hajlamos vagyok sok mindent elfelejteni, így amúgy sem árt leírni :
Nem vagyok nagyon, csak módjával spiri és hiszek abban, hogy az írásnak, azaz, ha leírod a dolgokat, a vágyaidat, terveidet, annak teremtő ereje van. Csak úgy, bizonyíték nélkül nem biztos, hogy hinnék benne, de mivel egy ideje gyakorlom, már tapasztalatból mondom, hogy működik. Az elmúlt néhány évben, január elején mindig leírom egy papírra a következő évre szánt terveim, álmaim, és aztán a párnahuzatomba dugva egész évben azon alszom -ez a process teljesen szubjektív, lehet akárhogy máshogy is-, én ezt a szertartást találtam ki hozzá. A múlt évben nagyon durván bejött, pedig két oldalt teleírtam, és csak azok nem valósultak meg belőle, amiket már igazán nem is akartam.
Ezen felbuzdulva a 2016-os évre már pofátlanul nagy álmokat/terveket szőttem, gondoltam letesztelem a rendszert.
Nem is volt sok dolog, talán ha 3, de az olyan rendes, emberes. Gondolom kitaláljátok, hogy melyik volt az egyik.

Vélemény, hozzászólás?