Félelem Upgrade – Upgrade

Majdnem pontosan két hónappal ezelőtt azt ígértem, hogy ha megtettem az első lépést a félelmeimmel szemben, majd jövök és megírom… Hát itt vagyok! 

Elképesztő ereje van az ilyen magadnak tett ígéreteknek, főleg ha ezt még nyilvánossá is teszed, hiszen ki akarna mások előtt csődöt mondani, vagy beismerni a gyengeségét, a tehetetlenségét? De vajon ki csalódna bennem leginkább, ha ezeket az ígéreteket nem tartanám be? Vajon bárki számon kérné-e rajtam, vagy én érezném magam kevesebbnek? 

Én érezném magam kevesebbnek.

Szóval az egyik ilyen az éneklés volt és a nyilvános szereplés. A szőr felállt a hátamon és forgott a gyomrom, ha beleképzeltem magam egy ilyen szituációba. Bármit megtettem volna helyette, csak ezt elkerüljem. Úgyhogy elmentem Fekete-Kiss Sándorhoz, hogy segítsen ezeket a korlátaimat lerombolni. A 3. órámon videó készült arról, ahogy az Aladdint együtt énekeljük… fent van a youtube-on #csaxólok, és bárki megkeresheti (csak azért nem rakom ide, mert így legalább meg kell érte dolgozni). Természetesen úgy éneklek, mint egy óvodás ( elnézést az óvodásoktól!), mivel továbbra sem tudok még énekelni, viszont képes vagyok ezt felvállalni és megmutatni. Képes vagyok bénának, és tökéletlennek mutatkozni. És erre büszke vagyok. 

Aztán életemben először ki mertem állni 50 ember elé és elmondani egy szöveget, amit megint csak a legkevésbé sem éreztem patentnak, de nem ez volt a lényeg, hanem, hogy megtettem és iszonyú jó érzés volt …túlleni rajta 🙂 De ez még csak a kezdet, a cél, hogy jó érzés legyen közben is. 

Meghoztam egy döntést úgy, hogy amikor beleugrottam a szakadékba, még nem tudtam, hogy ott lesz-e alattam a trambulin. Fel kellett áldoznom olyan dolgokat, amiket egy kicsit fájt elveszíteni, de akartam a változást, akartam, hogy a szakadék megnyíljon alattam, hogy megtanulhassak repülni. Az ugrásnál még sosem tudod, hogy mi vár rád, de ha érzed, hogy arra kell menned, bíznod kell magadban és a döntésedben, mert a félelemtől gátolva soha semmi nem fog történni. Ha elkötelezed magad a vágyadnak, ha bele tudod rakni a teljes szívedet, akkor a “csodák” megtörténnek, mert ez a jutalmad a bátorságodért. 

És ha elindulsz, biztos lehetsz benne, hogy lesznek társaid. Ha változtatsz, szintet lépsz, megtalálod, magadhoz vonzod azokat, akik veled együtt haladnak, akikkel együtt rezegsz és ez mind óriási ajándék. 

De ehhez meg kell tanulni elengedni is. Szépen elengedni. Megtartva és megköszönve mindent, amit kaptál addig, hisz semmi sem történik véletlen, vagy ellened az életedben. Minden épít és érted van. És van, hogy elmúlik. Van, hogy már nem tud többet adni, és te sem tudsz többet adni. És ilyenkor hálával az addigiakért egyszerűen csak el kell engedni.

És nem lehet félni kapcsolódni, mert ez a kettő ellentétes. Félelemmel nem lehet valakihez kötődni. Félelemmel csak távolságot lehet tartani. Itt is döntést kell hozni. Magad mellett dönteni. Ígéretet tenni magadnak, hogy történjék bármi, az csak jó lehet, attól csak több leszel, és aztán hagyni mindent csak történni…

Vélemény, hozzászólás?